Eternal sunshine of the spotless mind

Hejsan
såg en skit bra film just, på 2an så himmla bra och de fick mig tänka till lite..!
Dwen va skit flummigt,
Det är en Amerikanskt drama från 2004. Clementine är en väldigt udda tjej som träffar  en vanlig kännslig halv tråkig kille, Joel . Clementine är jävligt svår och förhållandet flippar ut mer och mer. Clementine kör sönder Joels bil, och han ger henne en utskällning för att hon kommer hem så sent och helt packad och antagligen knullat massa killar, för att hon behöver de till sin själv känsla.. Hon drar och blir lite pisst off..
Hela soryn går ut på att efter Clementin raderar allt som har med Joel att göra på ett ställe där det är möjligt att radera minnen, bestämmer joel sig att radera alla hans minnen av henne, men under processen ångrar han sig, för han ser allt bra han såg hos clementin i alla minnen!

Väldigt dramatisk och romantisk!


image170
Joel och Clementin...image169
Joel radera alla minnen av henne!En annan sak jag tänkt på är hur män/kvinnor unviker dåliga situationer med männsikor, Killar undviker konflikter p.g.a rädsla till att göra något en person ogillar, mendans en tjej gör det för att undvika såra någon och därmed få skuldkänslor (det har jag inte helt tänkt igenom men aja det får va så länge) hur som helst, så ungås man ju alltid mer med samma kön (oftast) då amn påvärkas som mest och därav blir det en större klyfta mellan man och kvinna.
Killar undvika handla på ett sätt som enskild individ ogillar, för då utsätts de för fysiskt våld, de blir mer flexibla och undviker all form av konflikt p.g.a det.
Tjejer därimot får aldrig uppleva samma sorts hot, utan de är inte lika rädd för konflikter de bygger upp reglerna i form av empatin (antar empatin är starkare hos kvinnor då de "måste" ta hand om barn) och såfort de sårat någon vill de veta varför för de inte ska upprepas.

Jag tror ofta poblem uppstår mellan könen för tjejerna klarare vill ha svar svart på vitt medans män har djupt i sig att vika undan för konflikter, de förtränger nog gärna problem och får ut de genom fysisk aktivitet.

Jag är irriterad på en mans dominerad värld, och även onm det finns kvinnor så får de va med enbart p.g.a de spelar med männens regler, ja tänk en kvinna i hög possition, då associalar jag till att hon är hon tuff blondin ser gärna bra ut, propert klädd gärna med en vit blus och är ganska kylig, inte alls empatisk osv.. som är grunden för att vi ska ha ett hålbart samhälle!

Kommentarer
Postat av: Louise

Kollade på den jag med. Härlig! Blev helt kelig då jag kände att jag var tvungen att ta vara på varenda minut med Samuel sedan. Haha.
:)Sjukt bra film.

2007-12-03 @ 12:07:33
URL: http://louiselindh.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0